Büntetés

2023.04.04. 17:33

Kétszázezret kapott a sofőr a száguldozásért

Tavaly 48 helyszínen mértek a baranyai rendőrök a ROADPOL „Speedmarathon” akció során. Idén is megmondhatja, melyik az a baranyai út, ahol sokszor túl sebesen száguldoznak az autók.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Fractal Pictures

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési pontokra, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva április 21-én egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét. A baranyai helyszíneket április 4-én 11 órától április 10-én 12 óráig lehet erre az e-mail címre elküldnei: [email protected].

Tavaly a ROADPOL „Speedmarathon” elnevezésű 24 órás akcióban a baranyai rendőrök 48 helyszínen mérték a járművek sebességét. Összesen 15 507 járművet ellenőriztek, amelyek közül 143 gyorshajtót szűrtek ki. A sebességtúllépőkkel szemben 142 esetben közigazgatási eljárást indítottak, míg egy gyorshajtóval szemben helyszíni bírságot szabtak ki. A rekorder az a sofőr volt, aki a megengedett 90 km/h helyett, 187 km/h-val száguldozott, a büntetése 200 ezer forint volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában