Káreseti összefoglaló

2023.04.24. 13:59

Lánglovagok bevetésen: egy autóbusz is kigyulladt a hétvégén

Az elmúlt hétvégén tizenegy jelzés érkezett a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A vármegyei tűzoltók ebből öt alkalommal tűzesetet számoltak fel és négy műszaki mentést hajtottak végre. Két jelzés tévesnek bizonyult - adta hírül a Katasztrófavédelem.

bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Supamotionstock.com

Tűzesetek

Kilenc négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében péntek kora reggel Pécsett, a Nagy-Máli úton. A lángokat, melyek feltételezhetően elektromos meghibásodás miatt csaptak fel, a pécsi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották. 

Forrás: Katasztrófavédelem

Szabadtéri tűzhöz riasztották szombaton a szigetvári és a pécsi hivatásos tűzoltókat is. A szigetváriak Patapoklosin, a Kossuth Lajos utcában vízsugár és kézi szerszámok segítségével oltottak el egy száz négyzetméteren égő nádast, a pécsieknek pedig Kővágótöttös külterületén kellett beavatkozniuk – ők szintén száz négyzetméteren égő lángokat fékeztek meg, a gazos területen szalma égett.

Forrás: Katasztrófavédelem

Családi házhoz épített melléképületben keletkezett tűz vasárnap hajnalban Drávacsepelyen, a Dózsa utcában. A tűzoltók kiérkezése előtt a ház tulajdonosa két gázpalackot vitt ki a helyiségből, ezeket a tűzesethez riasztott siklósi hivatásos tűzoltók visszahűtötték, illetve egy vízsugárral eloltották a tüzet. A lángok másra nem terjedtek át, személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy autóbusz vasárnap este Pécsváradon, a 6-os számú főúton. A busz vezetője miután észlelte a füstöt félreállt és egy porral oltó készülékkel eloltotta a lángokat. A pécsi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, további tűzoltói beavatkozásra azonban nem volt szükség.

Égő cigaretta miatt gyulladhatott meg egy kuka vasárnap este Komlón, a Kossuth Lajos utcában. A kuka és annak tartalma égett, a lángokat a város hivatásos tűzoltói eloltották.

Műszaki mentések

Lesodródott az útról, majd egy fát kidöntve a tetejére borult egy személyautó Szalánta közelében szombat este. A járműben csak a sofőr utazott, súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben. A siklósi és pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták az autót és a helyszínt biztosították.

Forrás: Katasztrófavédelem

Árokba hajtott, majd a tetejére borult egy autó vasárnap délután Baksa külterületén. A járműben ketten utaztak, önerejükből, sérülések nélkül szálltak ki. A pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, beavatkozásra azonban nem volt szükség.

Személyi sérülés nélküli baleset történt vasárnap este Pécsett is. A Komlói úton ütközött össze két személyautó, ezeket a város hivatásos tűzoltói átvizsgálták és áramtalanították. A helyszínen félpályás útlezárás volt érvényben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában