Megoldandó problémák

2023.05.19. 17:00

Szóba kerültek a tavalyi patacsi tűzeset részletei, az oltás nehézségei

Május 18-án, csütörtökön a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a társszervek képviselőivel közösen erdőtüzes konferenciát tartottak.

Forrás: Katasztrófavédelem

A megbeszélés Mácsai Antal tűzoltó ezredes igazgató, Karsa Róbert tűzoltó ezredes igazgatóhelyettes és Szűcs István Tibor tűzoltó alezredes tűzoltósági főfelügyelő kezdeményezésével és vezetése mellett zajlott. A társszervek részéről a Mecsekerdő Zrt., a Tettye Forrásház Zrt., a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a rendőrség és az önkormányzat munkatársai vettek részt. 

 

A konferencia Hochrein Balázs tűzoltó őrnagy előadásával kezdődött, aki a tavalyi patacsi tűzeset során tapasztaltakról, az elvégzett feladatokról, a tűzoltás szervezéséről és végrehajtásáról számolt be. Előadásában kitért a tűzeset során felmerült nehézségekre és kihívásokra is.

Ezt követően a megbeszélésen résztvevők egyenként számoltak be saját tapasztalataikról, majd egy kerekasztal beszélgetés keretében javaslatokat tettek arra, milyen fejlesztési lehetőségek vannak egy esetleges jövőben kialakuló erdőtűz esetén. Mint ahogyan arról Mácsai Antal tűzoltó ezredes beszélt, az időről időre összeülő munkacsoport fontos szerepet játszik abban, hogy a jövőbeni beavatkozások hatékonyabbak lehessenek. Az együttműködő szervezetek hozzászólásaikkal, észrevételeikkel, javaslataikkal a közbiztonsághoz, valamint az emberi életek és a javak hatékony védelméhez járulnak hozzá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában