Kegyetlen időjárás

2023.06.12. 08:03

Megrendítő felvételek! Nem kímélte az eső Hásságyot - videó és galéria

A népi hiedelem szerint, ha június 8-án, azaz Medárd napján esik, akkor a következő negyven napban csapadékos időre számíthatunk. Mivel ez pontosan így történt Baranyában is, így nem volt meglepő, hogy az emberek esernyővel sétálgattak Pécs belvárosában akkor is, amikor hét ágra sütött a Nap. Azonban egy kisebb elázásnál a vármegyében sokkal súlyosabb probléma adódott abból, hogy mostanában nem telik el úgy nap, hogy ne essen az eső.

Bama.hu

Korábban már beszámoltunk arról, hogy múlt héten olyan jelentős mennyiségű csapadék esett Pécsen, hogy több elöntött telekhez riasztották a Szent Flórián ÖTE egyesületet. 

A közösségi oldalak hétvégén is megteltek fotókkal, videókkal, amelyek vagy éppen egy elárasztott települést reprezentáltak, vagy járhatatlan utakat mutattak be Baranyában.

Olvasónk egy hasonló esetről számolt be hírportálunknak. Elmondása szerint Hásságyot sem kímélték a hétvégi esőzések. A katasztrófavédelmet sajnos nem érték el, holott szükség lett volna homokzsákokra. Mindazonáltal a falubeliek összefogtak, és közös erővel lapáttal és homokkal próbálták orvosolni a bajt. Egész éjszaka szakadt az eső, és az árkok nem bírták el a csapadékot. A legnagyobb problémát viszont az okozta, hogy a gazdák kukoricaföldjéről a sok törmelék is a faluba áramlott. Az útpadka eltűnt a kavicsokkal együtt, a partoldalt pedig elmosta az eső.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában