Kriptovalutával fizettek

2023.06.26. 12:00

Több százmillió forint volt az internetes áruházon keresztül értékesített drogból a bevétel

A Szigetvári Járásbíróságon bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaélés ügyét tárgyalják június 27-én.

Bama.hu

A vádirat szerint az első- és másodrendű vádlottak büntetés végrehajtási intézetben ismerkedtek meg, szabadulásukat követően is jó kapcsolatot tartottak fenn.

Az elsőrendű vádlott felajánlotta a másodrendű vádlottnak, hogy hozzanak létre egy legális szerként feltüntetett, valójában úgynevezett C-listás új pszichoaktív anyagokat forgalmazó internetes áruházat, de ezt a másodrendű először visszautasította. Később, 2017 karácsonyán felkereste az elsőrendű vádlottat a lakásán, aki ismételten felvetette neki az ötletet. Az elsőrendű vádlott elmondta a másodrendűnek, hogy feladata az lenne, hogy a fővárosban béreljen egy lakást, ahol a web­áruházba érkező megrendeléseket csomagolja és postázza. Ehhez az elsőrendű vádlott biztosítja a külföldről beszerzett új pszichoaktív anyagokat. A másodrendű vádlott elfogadta az ajánlatot,  és 2018. február 15-én kibérelt egy budapesti lakást.

Az új pszichoaktív anyagokat az elsőrendű vádlott fiktív névvel külföldről rendelte meg és azokért kriptovalutával fizetett az élettársa bankszámlájáról, aki nem tudott a bűncselekmény elkövetéséről. Az elsőrendű vádlott 2018 februárjától 2020 júniusáig kb. 50 ezer gramm új pszichoaktív anyagot rendelt, melyekért mintegy 40 millió forintot fizetett. 

A kereskedőoldalakat az elsőrendű megbízása alapján a hetedrendű vádlott hozta létre. Az új pszichoaktív anyagokat tartalmazó csomagok ellenértéke kezdetben ismeretlen személy, később a több vádlott-társ számlájára érkezett, több százmillió forint. Ezt az összeget ismeretlen személyek az elsőrendű vádlott megbízásából különböző automatákból részletekben felvették, majd eljuttatták az elsőrendű vádlotthoz.

Az ügyészség az első-, másod-, harmad-, negyed-, ötöd-, hatod-, nyolcad- és kilencedrendű vádlottakat bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, mint társtetteseket vádolta meg. Több személyt pénzmosás bűntettével vádolta meg az ügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában