Dolgoznak az E.ON szakemberei

2023.07.22. 16:13

Az elektromos kábeleket is letépte a szél, több helyen fa dőlt a villanyoszlopokra

A péntek esti heves vihar több helyen vezetékszakadásokat okozott Baranyában, a legsúlyosabb károk 18 óra körül keletkeztek.

Zsigmond József

Illusztráció

Fotó: Szakony Attila

A péntek délutáni viharban Pécsett megsérültek a – nem E.ON üzemeltetésű – 400kV-os távvezeték oszlopai, a vezetékek leszakadtak a nagyerejű szélben, ez pedig gerincvezeték-szakadást okozott a Pécs Kertváros - Szederkény távvezetéken. A hibajavítást nehezítette, hogy a helyszín gépjárművel járhatatlan, a szerelőknek a kukoricaföldön keresztül kellett a teljes szakaszt bejárniuk sáros terepviszonyok között.
 

– Az áramszünet a hiba helyének megtalálásáig 500 ügyfelünket érintette, ezt követően pedig 156 ügyfelünk maradt áram nélkül. Itt áramkötés-bontással igyekszünk leválasztani ezt a területet, hogy aggregátorral biztosíthassuk az áramot, ezen a szakaszon még nagy erőkkel dolgoznak kollégáink

 – tudtuk meg az E.ON-tól.

Szigetváron, Siklóson és Beremenden is fa dőlt a hálózatra, Palkonya mellett, az Ivánbattyáni horgásztónál pedig a  szél ráfújta a faágakat a hálózatra, ezeket kellett eltávolítaniuk a szerelőknek. Királyegyházán, a Petőfi utcában a kisfeszültségű hálózaton keletkeztek károk farádőlés miatt, a nehéz faágak súlyától elszakadtak a csatlakozók. A hibát itt röviddel éjfél után állították helyre.

Máriakéménd és Bóly között egy 20 méter magas, 0,5 méter átmérőjű kiszáradt fa dőlt rá éjjel a hálózatra és leszakította a vezetéket. A fa eltávolításához az éjszaka folyamán feszültségmentesíteni kellett ezt a szakaszt, a környéken élőknél a sérült vezeték cseréjét követően szombat reggelre állt helyre az áramszolgáltatás.

– Reggelre - a szederkényi kivételével - az összes középfeszültségen keletkezett meghibásodást helyreállították a szakembereink, már csak a kisebb szakaszokat, utcákat érintő kisfeszültségű hibákon dolgoznak. Szombat reggel még Olasz településen az Iskola és a Kossuth utcában érzékelhettek áramkimaradást az ott élők

 – közölte az E.ON.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában