Kristályt értékesítettek

2023.07.13. 08:22

Vádemelés: kábítószer-kereskedői hálózatot számoltak fel

A Siklósi Járási Ügyészség többek között kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat hat személlyel szemben, akik kábítószer-kereskedői hálózatot működtettek az Ormánságban – olvasható a Pécsi Járási Ügyészség közleményében.

Bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Ground Picture

A vádirat szerint a vádlottak - akik a dél-baranyai Ormánság falvaiban éltek - többsége állandó jövedelemmel nem rendelkezett, alkalmai munkákból, szociális ellátásból éltek, azonban rendszeresen fogyasztottak kábítószert, illetve pszichoaktív anyagot.

2021 májusában a vádlottak egyike elhatározta, hogy nem csupán fogyasztó lesz, hanem a környező falvakban pszichoaktív anyagot, ún. „kristályt” fog értékesíteni.

Elhatározásának megfelelően ezt követően a nyomozás során ismeretlenül maradt forrásból „kristály” fantázia nevű új pszichoaktív anyagot szerzett be, melyet az ismeretségi körébe tartozó személyek részére értékesített. Ezen értékesítés során került kapcsolatba a korábban szintén csak fogyasztó öt másik vádlottal is, akik kezdetben csupán saját fogyasztásra vásároltak anyagot. A későbbiekben azonban a vádlottak megállapodtak abban, hogy az értékesítési területet növelik, és a saját lakóhelyükön, illetve környékükön értékesíteni fogják az elosztó vádlottól beszerzett kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagot.

A vádlottak ezt követően 2021 nyarától 2022. januári elfogásukig értékesítették a dél-baranyai falvakba a kábító hatású anyagot.

A vádlottak által elkövetett bűncselekmény többek között a kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2 – 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség a hat vádlottból három vádlottal egyezséget kötött, akik a bűncselekmény elkövetését beismerték, és a bűncselekmény felderítésében közreműködtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában