Besurranók

2023.08.09. 12:30

A gyors bejelentés a gyors megoldást hozhatja

A közösségi oldalon kapott szárnyra, hogy besurranók járják Görcsönyt. Utánajártunk, hogy mi igaz a hírből.

Zsigmond József

Besurranó tolvajok garázdálkodnak Görcsönyben, írták a közösségi oldalon a helyi lakók. A rendőrség megkeresésünkre közölte, hogy július 27-én délután érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére arról, hogy egy férfi bement az édesapja görcsönyi házába, ahol beszélt is vele. A férfi az édesapja személygépkocsiját akarta megvásárolni, azonban nemleges választ kapott, így távozott a házból. Július 30-án egy görcsönyi nő tett bejelentést arról, hogy 27-én délelőtt otthonában tartózkodott, amikor egy férfi rányitott a zárt bejárati ajtóra. A nő kérdésére a férfi karosszérialakatos után érdeklődött, majd elhagyta a helyszínt. A bejelentések alapján a rendőrök adatgyűjtést végeztek, a rendelkezésre álló adatok alapján jogsértés elkövetésének gyanúját nem lehetett megállapítani, ilyen módon eljárás nem indult.
 

– Az esetleges jogsértések észlelésével kapcsolatos bejelentés a rendőrségnek minden esetben segítségére szolgál, amelyre a hatóság a rendelkezésre álló adatok ismeretében minden esetben reagál, és megteszi a szükséges intézkedéseket a közbiztonság fenntartása érdekében – közölte a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. A közleményben kitértek arra is, hogy a nyomozóhatóság abban az esetben, amikor saját maga észleli a jogsértést, azonnal intézkedik a jogsértés megszüntetésére és az elkövető elfogására.
 

Továbbra is kérik a lakosokat, hogy az észlelt jogsértések esetén tegyenek bejelentést a 112 központi segélyhívó számon, vagy névtelenségük megőrzése mellett az ingyenesen hívható 06-80/555-111 Telefontanú nevet viselő zöldszámán.
A Görcsönyben történtek kapcsán felmerülő tanulság, hogy abban az esetben, ha a polgárok magukat, javaikat veszélyben érzik, ajánlatos minél előbb értesíteni a rendvédelmi hatóságot. A gyors tájékoztatás ugyanis az alapja a gyors és hatékony intézkedésnek, adott esetben egy-egy bűncselekmény megelőzésének vagy felderítésének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában