Törvényszék

2023.09.22. 12:43

Érdekes üzleteket kötött a pécsi férfi, egyelőre egy hónapra leültetik

A Pécsi Járásbíróság szeptember 21-én elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását csalás bűntette, kifosztás bűntette és magánlaksértés vétsége alapos gyanúja miatt egy hónapra - olvasható közleményükben.

Illusztráció

Fotó: EduardoPolo

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2023. június 28-án a délelőtti órákban becsöngetett egy idős férfi lakásába, ahol korábban már többször járt és tudta, hogy milyen értékek találhatók ott. Mikor a férfi kinyitotta az ajtót, a gyanúsított invitálás nélkül, határozottan bement a lakás nagyszobájába, ahol a férfi és a lánya az értékes porcelánjaikat tartották. A gyanúsított több porcelán darabot készített össze, melyek összértéke 265.000 forint volt, közben a sértettel közölte, hogy melyikért mennyit fizet: Végül meggyőzve a sértettet, a tárgyakért 27.00 forintot fizetett, ezzel 238.000 forint kárt okozott.

A gyanúsított 2023. szeptember 15-én a délelőtti órákban dörömbölt egy idős, egyedül élő nő lakásának ajtaján, mire a járókerettel közlekedő idős nő kinyitotta az ajtót, a gyanúsított betolt a résen egy hirdetőlapot, mely szerint ő értékeket vásárol fel. Az idős sértett nem akarta beengedni a gyanúsítottat, azonban ő a lábát betette az ajtónyílásba, majd az ajtót megnyomva félretolta a sértettet és erőszakkal behatolt a lakásba. A lakásban a gyanúsított elmondta, hogy aranyat vásárol fel, erre a sértett közölte, hogy nincs aranya, és távozásra szólította fel. A gyanúsított ennek nem tett eleget, a lakásban kutatni kezdett és több nagyobb értékű porcelán szobrot és porcelán tárgyakat vett magához, ezekért 14.000 forintot hátrahagyva a lakásból távozott.

A gyanúsított – hasonló bűncselekmények elkövetése miatt is - többszörösen büntetett előéletű, a terhére rótt bűncselekmények egy részét már ellene folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárásban résztvevő egyéb személyek jogellenes befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Ezért a bíróság a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be elsődlegesen a gyanúsított szabadlábra helyezése, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében, ezért a végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában