A vezetés nem játék

2023.09.08. 14:40

Fejtetőre állt, totálkáros autókhoz vonultak a rendőrök a héten - képek

A balesetek felét gyorshajtás okozta - adta hírül a police.hu.

Bama.hu

Baranya vármegye közútjain augusztus 28-a és szeptember 3-a között összesen 45 baleset történt, amelyek közül 35 anyagi kárral végződött, 10 baleset során személyi sérülés is történt. A balesetek során nyolcan könnyű, ketten pedig súlyos sérülést szenvedtek.

 

A balesetek oka főként a sebességtúllépés volt. A nagyobb haladási sebesség jelentősen megnöveli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, és a féktávolság is a többszörösére nő, ezért a vármegye több helyszínén is számítsanak arra, hogy „bemérik” a gyorshajtókat!

 

Ittasság gyanúja a sérüléses balesetek során két esetben merült fel.  Idén már 24 esetben okoztak ittas állapotban személyi sérüléssel járó balesetet. Alkoholfogyasztás hatására tompulhat a látás, megnőhet a reakcióidő, tehát lassúbbak leszünk, lassabban tudunk reagálni bizonyos szituációkban. Mivel az alkohol oldja a feszültséget, csökkenhet a veszélyérzet, vakmerőbbek lehetnek az ittas vezetők. A héten kiemelten figyelmet fordít a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság az ittas járművezetők kiszűrésére is.

 

A rendőrök továbbra is segítik az oktatási intézmények környékén a gyerekek úttesten való átkelését, és segíteni fogják a gyermekek biztonságos közlekedését, valamint figyelmet fordítanak a kijelölt gyalogosátkelőhely megközelítésére, a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésére is.

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában