Jogerős ítélet

2023.09.15. 17:00

Illegális szereket árult a pécsi testépítő

A vádlott és védője fellebbezése folytán másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a Pécsi Járásbíróság 2022. október 6-án meghozott ítéletét a 2023. szeptember 14. napján tartott nyilvános fellebbezési tárgyaláson kihirdetett ítéletével megváltoztatta. Így K. T. vádlottat teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntette és gyógyszerhamisítás bűntette miatt – halmazati büntetésül – jogerősen kilencven nap elzárásra és 1.500.000 forint pénzbüntetésre ítélte – olvasható a Pécsi Törvényszék közleményében.

Bama.hu

Fotó: Lebedev Roman Olegovich

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi 2013. év óta testépítéssel és táplálék-kiegészítő szerekkel foglalkozik, testépítő versenyeken is részt vett, rendszeresen tartott kapcsolatot testépítéssel foglalkozó személyekkel.

A vádlott egy pécsi üzletházban 2018. május 1. napjától egyéni vállalkozóként működtette üzletét, amely a működési engedély alapján többek között közérzetjavító és étrendkiegészítő termékek (gyógynövény, biotermék, testépítő szer, stb.) forgalmazására jogosult.

A vádlott 2019. május 29. napját megelőzően ismeretlen helyről különböző, Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező és nem engedélyezett gyógyszereket, illetve teljesítményfokozó szereket szerzett be. Ezeket a legálisan forgalmazott termékek mellett árulta, illetve kínálta ismerőseinek. Az illegális készítményeket nem az általa üzemeltetett üzlethelyiségben, hanem a pécsi tartózkodási helyén tárolta. A vádlott a tiltott teljesítményfokozó szereket sportteljesítmény, testépítés fokozása céljából kínálta, adta át, illetve illegálisan forgalmazta. A vádlottnak ezen illegális tevékenységből rendszeres haszna származott.

A nyomozó hatóság a vádlott illegális tevékenységére felfigyelt, és a tényleges pécsi tartózkodási helyén 2019. május 29. napján kutatást tartottak, amely során tiltott teljesítményfokozó szereket és magyarországi forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket foglaltak le a vádlott sporttáskájából, mely gyógyszereket a vádlott indokolatlan mennyiségben birtokolta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában