Gyorshajtás

2023.09.19. 10:56

Sebességellenőrzés várható a vármegye területén

Baranya vármegye közútjain szeptember 12-e és 17-e között összesen 44 baleset történt, amelyek közül 29 anyagi kárral végződött, 15 baleset során pedig személyi sérülés is történt. A személyi sérüléses balesetekben heten könnyen, nyolcan súlyosan sérültek.

Bama.hu

Forrás: Police.hu

A balesetek okai főként a szabálytalan kanyarodás és a sebességtúllépés voltak.

Ezen a héten a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság az egész vármegyére kiterjedő sebességellenőrzést végez. Amennyiben a járművezetőt sebességtúllépés miatt megállítják, az intézkedő rendőr dönti el, hogy figyelmezteti, feljelenti, vagy helyszíni bírságot szab ki vele szemben.

Ha a sebeségtúllépés mértéke akkora, hogy közigazgatási eljárás indítása szükséges (ez 50 km/óra sebességhatárig 10 km/órát, 100 km/óra sebességhatárig 15 km/órát, 100 km/óra fölött pedig 20 km/órát jelent), akkor az intézkedő rendőrnek a jogszabályban meghatározott mértékű bírságot kell kiszabni, mérlegelési lehetősége nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában