Fejenként öt évet kaptak

2023.09.28. 09:49

Sikeres fellebbezés a pécsi Szent István téri rablók ügyében

Az ügyészi fellebbezés eredményeként a másodfokú bíróság súlyosította annak a három férfinak a büntetését, akik 2022 januárjában a pécsi belvárosban rabolták ki a sértettet.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ollyy

A Pécsi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolta azt a három fiatal férfit, akik 2022. január 1-jén Pécsett, a belvárosban kábítószert vásároltak a sértett férfitól, majd, mivel azt nem találták megfelelő minőségűnek, elhatározták, hogy megszerzik tőle a még nála levő kábítószert. Másnap hajnalban találkoztak a sértettel, akivel beszélgetni kezdtek, majd őt az egyik vádlott ököllel megütötte és –miután a bántalmazásba a másik két férfit is bekapcsolódott- kivett a sértett zsebéből egy tablettákat tartalmazó zacskót. A sértett zsebéből kiesett kozmetikai terméket is magukhoz vették az elkövetők.

A Pécsi Járásbíróság az egyik vádlott tekintetében állapította meg, hogy dolgok elvétele érdekében bántalmazta a sértettet, őt rablás bűntettében mondta ki bűnösnek és 1 év 3 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A másik két vádlott tekintetében a bíróság azt állapította meg, hogy ők nem a kábítószer elvétele érdekében bántalmazták a sértettet, a bántalmazást követően azonban ők is részt vettek el a dolgok elvételében, mely cselekményükkel kifosztás bűntettét valósították meg. Egyikük próbára bocsátás hatálya alatt állt a bűncselekmény elkövetésekor, amit a bíróság megszüntetett és a vádlottat halmazati büntetésül 10 hónap, a másik elkövetőt 7 hónap börtönre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását másfél-másfél évre felfüggesztette.

A Pécsi Járási Ügyészség fellebbezett az ítélet ellen azért, hogy a másodfokú bíróság csoportosan elkövetett rablás bűntettében mondja ki bűnösnek a vádlottakat és őket súlyosabb, végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje.

A Baranya Vármegyei Főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést, aminek eredményeként a Pécsi Törvényszék megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét, mindhárom vádlottat bűnösnek mondta ki csoportosan elkövetett rablás bűntettében és őket egyenként 5 év szabadságvesztésre ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában