Akadtak nagyobb tűzek is

2023.09.05. 09:00

Téves jelzésekhez is vonultak a tűzoltók hétvégén

Az elmúlt hétvégén öt tűzesetnél és tíz műszaki mentésnél kellett beavatkozniuk a Baranya vármegyei tűzoltóknak, négy jelzés pedig tévesnek bizonyult.

Bama.hu

Tűzesetek

Péntek éjjel és szombat késő este is kukatűzhöz riasztották a pécsi hivatásos tűzoltókat. A városban a Rákóczi úton, illetve a Fellbach téren is egy-egy fém hulladéktárolóban égett szemét, az egységek eloltották. A lángok egyik esetben sem terjedtek át másra, illetve személyi sérülés sem történt.

 

Használaton kívüli, nyolcszáz négyzetméteres üzemcsarnokban keletkezett tűz vasárnap reggel Kővágótőttős külterületén. A csarnokban zsákokban tárolt fűrészpor gyulladt ki, a tüzet a pécsi hivatásos tűzoltók eloltották. A kis méretű tűz másra nem terjedt át. 

Műszaki mentések

Két személyautó ütközött össze péntek késő délután Pécsett, a Fellbach utcában. Az ütközés következtében az egyik autó az oldalára borult, a benne egyedül utazó sofőr szerencsére nem sérült meg. A másik autóban négyen utaztak, ők is sérülések nélkül megúszták a balesetet. A pécsi hivatásos tűzoltók stabilizálták az oldalára borult autót, majd létra segítségével kisegítették az utasát. Ezt követően kerekeire állították a kocsit.

Megcsúszott, árokba hajtott, majd a tetejére borult egy személyautó tegnap délután Pécsett, a Szövetkezet utcában. A kocsiban ketten utaztak, önerejükből, könnyű sérülésekkel szálltak ki a járműből. A balesethez a pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a helyszín biztosítása mellett áramtalanították a személyautót. Az utcában teljes útlezárás volt érvényben. A sérülteket a mentősök kórházba szállították.

 

Villamos vezetékeket szakított le egy kidőlő fa Ipacsfán, a Vörösmarty utcában. A siklósi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig, majd miután a szakemberek feszültségmentesítették a szakaszt, az egység láncfűrész segítségével eltávolította a fát. A műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott. A vezetékek sérülése miatt a környező településeken egy ideig nem volt áram.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában