Vigyázzunk értékeinkre!

2023.10.31. 17:00

A zsebtolvajok számára maga lehet a paradicsom a halottak napi sokadalom

Eljött az évnek azon időszaka, amikor Mindenszentek és halottak napján kimegyünk szeretteink sírjához, hogy gyertyát, mécsest gyújtsunk, ezzel megemlékezve róluk. Viszont a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a temetőbe látogatókat, hogy fogadják meg tanácsikat, hogy a megemlékezés napját ne árnyékolja be semmilyen jogsértés.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Alejandro J. Vivas

Akár gépjárművel kerékpárral vagy gyalogosan közlekedünk fokozottan ügyeljünk a közlekedési szabályok betartására, mindemellett a tömegközlekedési eszközökön, köztük az autóbuszokon mindig kellő körültekintéssel, óvatosággal utazzunk, hiszen a zsúfoltságot kihasználva a zsebtolvajok könnyen eltulajdoníthatják értékeinket.

Ha gépjárművel érkezünk a temetőkbe, azokat lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen zárjuk le, annak utasterében pedig semmilyen értéket ne hagyjunk.

Mindezek mellett a megemlékezés alkalmából a táskákat, értékeket még rövid időre se hagyjuk őrizetlen, fokozottan figyeljünk azokra, és lehetőség szerint a kabátok, táskák belső zsebébe helyezzük az értékeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában