Biztonságosabb otthonok

2023.10.04. 12:00

Életeket mentett meg az idei évben az érzékelő

Egy rádiós nyereményjátéknak köszönhetően újabb otthonok, összesen 5 vált biztonságosabbá Baranyában. Jelenleg tíz ház lakója mondhatja el, hogy otthona veszélytelenebbé vált a szén-monixid ellen a játéknak köszönhetően.

Czeczon Enikő

Fotó: Karnok Csaba

Második alkalommal játszhattak a 90.06-os frekvenciájú Rádió 1 hallgatói a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által felajánlott nyereményekért.  

Elsőként februárban játszhattak a hallgatók, most pedig szeptember 25. és 29. között a szén-monoxid vészjelzőkért. 

A nyertesek között vannak idősek, fiatalok, nők és férfiak, lakásban és családi házban élők, ami azonban mindannyiukban közös, hogy biztonságosabbá tették otthonaikat. 

Az évben több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy életeket mentett meg a szén-monoxid érzékelő. Márciusban Újpetrén, a Petőfi utcában jelzett a készülék mérgező gázt, ahol a tulajdonos kiszellőztette, elhagyta a házat, majd értesítette a katasztrófavédelmet.

Júniusban egy mohácsi családi házban szólalt meg a vészjelző, a Budai Nagy Antal utcában, ahová értesítés után a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek, és méréseket végeztek, amely kimutatta a mérgező gáz jelenlétét. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Egy szén-monoxid készülék augusztusban is jelzett, méghozzá Pécsett, egy Mária utcai társasházban. Az ingatlanban ketten tartózkodtak, akik a jelzést követően lekapcsolták a gázkazánt, kiszellőzettek és riasztották a tűzoltókat. Az esetben szintén nem történt személyi sérülés. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában