Szomorú statisztika

2023.10.29. 15:40

Negatív rekord októberben: tarolt a halál a baranyai utakon

„Több mint tíz százalékkal csökkent a halálos balesetek, és csaknem 20 százalékkal az ezekben meghalt személyek száma”, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság október elején. Idén szeptemberig 10 674 személyi sérüléssel járó közúti baleset történt az ország útjain, amelyek közül 299 volt halálos, ezekben 324 ember vesztette életét.

Zsigmond József

Az október 14-ei tragédiát okozó gépjármű.

Fotó: BAMOSZ Kft.

Baranyában szeptember végéig nyolcan vesztették életüket közúti balesetekben, ami kilenccel volt kevesebb az előző évhez képest. Sajnos az október negatív rekordot hozott.

Október 9-én Szőkéd melletti erdős részen egy szemétszállító halálra gázolt egy természetfotóst. Október 11-én elhunyt egy 65 éves női sofőr, amikor a kocsija felborult Kétújfalu közlében. Október 14-én Szalántánál egy kisteherautó, három autó és egy motoros ütközött. A balesetben a vétlen autós meghalt. Október 17-én reggel a pécsi vasútállomás közelében, a Szabadság úti zebránál elütöttek egy idős nőt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően életét vesztette. Október 21-én Nagyharsánynál elgázoltak egy 30 éves férfi gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette.

– A statisztika szabályai szerint minden nap legalább egy ember fog meghalni közlekedési balesetben idén év végéig. Azért, hogy ez ne így legyen, csak közösen tudunk tenni, mindenki a saját felelőssége szerint, a szabályok betartásával, betartatásával és a kellő körültekintéssel  – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság, akik hozzátették, hogy minden nap azon dolgoznak, hogy a lehető legkisebb mértékűre csökkentsük az ilyen tragédiák számát, hiszen a legtöbbjük megelőzhető volna a szabályok betartásával. Ezért november harmadikán a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya baleset-megelőzési tanácsadással és láthatósági eszközökkel várja a lakosokat a pécsi Árkád Bevásárlóközpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában