Nagy bajban van

2023.10.24. 15:40

Sikkasztásért felelhet az ügyeskedő polgármester

Súlyos gazdálkodási szabálytalanságokat tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) három, a legszegényebb települések közé tartozó község önkormányzatánál, köztük baranyainál.

Zsigmond József

Illusztráció

Fotó: Bumble Dee

Mint az ÁSZ írta, Siklósnagyfalu esetében az ellenőrzött 54 gazdasági esemény közül egyetlen egy teljesítése és elszámolása sem felelt meg a jogszabályi előírásoknak. A jelentésben leírtak szerint az önkormányzat pályázati forrásból két olyan ingatlant vásárolt, amely a polgármester közeli hozzátartozójának tulajdonában állt, az adás-vételi szerződéseket a polgármester a vonatkozó jogszabály megsértésével írta alá. Az egyik ingatlanra bérleti szerződést is kötöttek az eladó közeli hozzátartozójával, annak pályázati forrásból történő felújítást követő birtokba vételére. 

Az önkormányzat a szegregált élethelyzetek felszámolására irányuló pályázati forrásainak jelentős részét nem a pályázati célokra költötte, a pályázat meghiúsult, a pályázati forrás visszafizetése nem történt meg. Az ÁSZ az ellenőrzés során feltárt hiányosságok felszámolása, a szabályszerű működés feltételeinek megteremtése érdekében javaslatokat fogalmazott meg az önkormányzatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában