Felszámolták a drogkereskedőket

2023.10.03. 16:00

Tovább göngyölítették a drogos ügyet - felszámolták a beszerzőket is - videó

Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be Bátori Péter r. alezredes, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője.

Bama.hu

Az ügy előzménye egy augusztus végi rajtaütés, amikor a rendőrök egy droggal kereskedő házaspárt fogtak el, akik pécsi ingatlanokban, valamint gépkocsival közlekedve terítettek Pécs különböző pontjain. Akkor bruttó 206 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le kollégáink, a dílerek pedig azóta is letartóztatásban vannak.

A főkapitányság nyomozói tovább göngyölítették a szálakat, amelyek elvezettek a páros beszerzési forrásához. A nyomozás eredményeként bővült az elkövetői kör, a gyanúsítottak száma kettőről nyolcra nőtt.

A nyomozók a Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével 2023. szeptember 29-én este egy újabb rajtaütést szerveztek. Az M6-os autópálya sombereki kihajtójánál ellenőriztek egy gépkocsit, és annak három utasát. A gyanú beigazolódott, ugyanis a rendőrök a járműben összesen bruttó 2634 gramm kábítószergyanús kristályos anyagot találtak, és foglaltak le, amelyet a nyomozás adatai szerint egy főváros környéki településről hoztak, hogy továbbértékesítsék azt vármegyénkben.

A gépkocsiban tartózkodó 47 éves komlói férfit és társait – egy 35 éves és egy 29 éves mohácsi férfit – előállították a főkapitányságra, mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A rendőrök a komlói férfi lakásán is drogot találtak.

 

A bűncselekménnyel összefüggésben egy 41 éves pécsi férfit azzal gyanúsítanak, hogy a komlói férfi által beszerzett drogot a munkahelyén rejtegette, és közreműködött az anyag továbbértékesítésében. A férfi munkahelyén bruttó 1378 gramm kábítószer gyanúját keltő anyagot foglalt le hatóságunk.

Az ügyben egy 38 és egy 27 éves komlói férfi is képbe került, a gyanú szerint ők is segítettek a 45 éves férfinak a drog terjesztésében lakóhelyükön. A náluk megtartott kutatás alátámasztotta a rendőrök gyanúját, a lakásaikon szintén kábítószergyanús anyagokat találtak.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a sikeres felderítésnek köszönhetően több mint 5 kilogramm drog piacra kerülését akadályozták meg, amelynek feketepiaci értéke meghaladhatja az 50 millió forintot is. 

A nyolc főből álló bűnbanda tagjai közül hatan már letartóztatásban várják ügyük kimenetelét, ketten pedig őrizetben vannak, az ő letartóztatásukat szintén kezdeményezte a rendőrség. Ellenük kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!