Meglopta betegtársát

2023.11.09. 09:07

A pécsi klinikán feküdve tervezte meg a százezres csalást

A Pécsi Járási Ügyészség lopás, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki kórházi kezelése során meglopta szobatársát – közölte csütörtökön a Baranya Vármegyei Főügyészség hírportálunkkal.

Balikó Gergely

Fotó: Me dia

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2022. december végén kórházi ellátása miatt egy pécsi klinikán feküdt. Szobatársa volt a sértett, aki személyes holmijait, pénztárcáját, benne 50.000 forinttal és bankkártyájával a betegágya melletti szekrényben helyezte el - ismertették.

A vádhatóság tájékoztatása szerint a vádlott kihasználva, hogy a sértett nem figyeli a szekrényét, ellopta a pénztárcát, amelyből a készpénzt, illetve a bankkártyát kivette, a pénztárcát pedig egy másik betegtársuk szekrényébe tette.

Az elkövetőt másnap reggel elbocsátották a kórházból, majd ezt követően három nap alatt 26 tranzakciót végzett a sértett bankkártyájával, melyekkel kis összegű vásárlásokat hajtott végre. A vádlott közel 100.000 forint kárt okozott a jogosulatlan bankkártya-használattal a sértettnek.

A többszörös visszaeső férfi cselekménye a készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettének, valamint a lopás vétségének a megállapítására alkalmas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában