Feltételesen nem szabadulhat

2023.11.21. 16:20

Jogerősen 15 évre ítélte a fejszés feleséggyilkost a Pécsi Ítélőtábla

A korábban, első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék ítéletét helybenhagyva jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélte kedden a Pécsi Ítélőtábla azt a Somogy vármegyei idős férfit, aki egy fejszével brutálisan megölte a feleségét, akivel 53 évig voltak házasok.

Balikó Gergely

Fotó: trambler58

A táblabíróság – tájékoztatásuk szerint - előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és zaklatásban mondta ki bűnösnek az elkövetés idején 73 éves férfit.

Az immár jogerős tényállás szerint a vádlott és neje 53 évig éltek házasságban, a kapcsolatuk azonban megromlott, így az utolsó években a nő több alkalommal is elköltözött a férjétől, mert véget akart vetni házasságuknak. 2021 őszén, egy költözés után a férfi legalább háromszor megjelent a nő új lakóhelyén, ahol szidalmazta és fenyegette a nőt, ami miatt ő egyedül nem is mert már kimenni az utcára.

Az ítélőtábla közlése szerint 2021. november 13-án éjfél után a vádlott, miután egy italboltban megivott két üveg sört, elhatározta, hogy megöli a sértettet.

Magához vett egy fejszét és egy kést, elment a nőhöz, aki a kopogására ajtót nyitott, be azonban nem engedte őt. A vita során a vádlott egy fadarabbal megütötte a nőt, majd ököllel is bántalmazni kezdte – részletezte az ítélőtábla. Mint ismertették, a hátráló nőt a nála fejszével fejbe vágta, aki a földre esett. A vádlott a fejszével és a késsel tovább bántalmazta a nőt, majd lakására ment, ahol hasba szúrta magát, hogy bántalmazást kölcsönös dulakodásnak tüntesse fel.

Eközben az erősen vérző sértett értesítette a fiát a történtekről, illetve a segélyhívón kért segítséget. A kiérkező mentők megkezdték az ellátását, azonban ennek ellenére a mentőautóban még a helyszínen életét vesztette – derült ki a bírósági tájékoztatásból. A férfit mellékbüntetésként 10 év közügyektől eltiltásra ítélték azzal, hogy a feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában