A sörök után döntött az ölésről

2023.11.20. 15:20

Fejszével végzett feleségével, majd hasba szúrta magát

Hajmeresztő gyilkossági ügyet tárgyal kedden a Pécsi Ítélőtábla másodfokon. A bűntény elkövetésének idején 73 éves Somogy vármegyei férfi két sör után döntötte el, hogy végez feleségével, akivel 53 évig voltak házasok.

Balikó Gergely

Az ügyben első fokon a Kaposvári Törvényszék hozott ítéletet, megállapítva, hogy a vádlott és neje 53 évig éltek házasságban, a kapcsolatuk azonban megromlott, így az utolsó években a nő több alkalommal is elköltözött a férjétől, mert véget akart vetni házasságuknak

2021 őszén, egy költözés után a férfi legalább háromszor megjelent a nő új lakóhelyén, ahol szidalmazta és fenyegette a nőt, ami miatt ő egyedül nem is mert már kimenni az utcára.

A táblabíróság közlése szerint 2021. november 13-án éjfél után a vádlott, miután egy italboltban megivott két üveg sört, elhatározta, hogy megöli a sértettet.

Magához vett egy fejszét és egy kést, elment a nőhöz, aki a kopogására ajtót nyitott, be azonban nem engedte őt. A vita során a vádlott egy fadarabbal megütötte a nőt, majd ököllel is bántalmazni kezdte – részletezte az ítélőtábla.
Mint ismertették, a hátráló nőt a nála fejszével fejbe vágta, aki a földre esett. A vádlott a fejszével és a késsel tovább bántalmazta a nőt, majd lakására ment, ahol hasba szúrta magát, hogy bántalmazást kölcsönös dulakodásnak tüntesse fel.

Eközben az erősen vérző sértett értesítette a fiát a történtekről, illetve a segélyhívón kért segítséget. A kiérkező mentők megkezdték az ellátását, azonban ennek ellenére a mentőautóban még a helyszínen életét vesztette – derült ki a bírósági tájékoztatásból.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és zaklatás bűntette miatt 15 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen a vádlott enyhítésért, míg védője részfelmentésért, részben eltérő minősítésért és enyhítésért fellebbezett. Az ügyet kedden tárgyalja a Pécsi Ítélőtábla. A fejleményekről, esetleges ítélethozatalról a Bama.hu beszámol.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában