Rögzítették

2023.11.23. 09:10

Korábbi munkahelyeit fosztotta ki az alkalmazott (videó)

A Pécsi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett lopás vétségével vádolja két vendéglátóhely volt alkalmazottját, aki korábbi munkahelyeiről lopott.

Bama.hu

Forrás: Pécsi Járási Ügyészség

A vádlott 2023. március végéig dolgozott két pécsi vendéglátóhelyen, melyeket ugyanazon személy üzemeltetett. A vádlott ismerte a két üzlet kamerarendszerének működését, tudta, hova helyezik zárás után a bevételt és a kulcsokat.

Ezt kihasználva 2023. május 7-én éjjel az egyik üzlethez ment, kivette a bejárat előtti lábtörlő alól a kulcsot, kinyitotta a pavilont és bent kikapcsolta a kamerát. Magához vette a pavilon aznapi bevételét, 16.000 forintot tartalmazó borítékot, visszakapcsolta a kamerarendszert és kiment a pavilonból, a kulcsot pedig visszatette a lábtörlő alá.

Negyedóra múlva a másik üzlethez ment, kivette a bejárat melletti tábla mögött elhelyezett kulcsot, kinyitotta az ajtót és bement az üzletbe. Bent kikapcsolta a kamerarendszert, magához vette a napi bevételt, 45.000 forintot, majd a kamerarendszert visszakapcsolta és a kávézó kulcsát is visszatette a helyére.

A férfi azonban nem gondolt arra, hogy mindkét helyen az utcán található kamera, így a cselekményt azok rögzítették.

A vádlott cselekménye kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétségének minősül, ami két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben a bíróság büntetővégzésben felfüggesztett fogházat szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában