Két nap, két gyilkossági ügy

2024.01.28. 16:20

Megrázó büntetőügyekkel kezdi a hetet a Pécsi Törvényszék

Hétfőn és kedden is emberölési ügyben tartanak tárgyalást a Pécsi Törvényszéken. Folytatódik a bostai gyilkosság és a pécsi covid-osztályon történt emberölés pere.

Bama.hu

A kép illusztráció.

Fotó: MR.Yanukit

Mint korábban megírtuk, a bostai gyilkosságra 2022-ben derült fény. 2017 nyarán bejelentés érkezett a rendőrégre, hogy egy 23 éves bostai férfi eltűnt. A gyanú egy 40 éves helyi férfira terelődött, akit a baranyai nyomozók 2022 végén fogtak el. A vád szerint a gyilkosság estéjén a sértett ittasan jelent meg szomszédjánál, a későbbi vádlottnál, ahol közösen folytatták az italozást, majd szóváltás alakult ki közöttük. A vádlott egy 15 centis késsel nyakon szúrta a sértettet. 

A 23 éves férfi az éjszaka folyamán meghalt, teste a vádlott ágya mellett, alsóruhában feküdt, míg a vádlott elaludt – részletezte korábban a bíróság. A vádlott egy pokrócba göngyölte az áldozatát, majd bedobta egy szerelőaknába. Amikor a vádlott elköltözött az ingatlanból egyik éjszaka kiásta az áldozat maradványait, egy zsákba csomagolta, amit magával vitt az új lakásába, és a padláson elrejtette. Az eljáró bíró személyében bekövetkezett változás miatt a bíróság a tárgyalás korábbi anyaga lényegének ismertetésével azt megismétli, majd folytatja a tárgyalást az ügyben.

Kedden pedig annak a férfinek a pere folytatódik, akit azzal vádol az ügyészség, hogy halálos adag káliumot fecskendezett be egy magatehetetlen idős betegnek a pécsi klinika Covid-osztályán. A vádirat szerint a férfit 2022. novemberétől próbaidős ápolóként alkalmazták a részlegen. Szakképesítése és munkaköri leírása szerint önállóan nem végezhetett egyebek mellett infúziós és injekciós terápiát sem. A későbbi áldozat idős nőt 2022. december 10-től a Covid-osztályon tüdőgyulladással kezelték. December 17-én a betegnél káliumhiány alakult ki, ezért az ügyeletes orvos kálium infúzióban történő beadását írta elő a műszakvezető nővér számára. A nővér el is készítette injekciókat, de közben az ügyeletes tüdőgyógyász orvossal vizitre hívták. 

A nővér utasította a férfi ápolót, hogy ellenőrizze az idős nő infúzióját. Az ápoló a fecskendőket elvette, az idős beteg kanüljén keresztül, közvetlenül az érpályába fecskendezte a kálium-kloridot, ami miatt a betegnél szívmegállás következet be, azonnal meghalt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában