Folytatódik a bostai gyilkosság pere

2023.11.07. 17:00

Horror: költözéskor kiásta és magával vitte feltételezett áldozatának tetemét

Szerdán folytatódik a Pécsi Törvényszéken a sajnos horrorszerű elemekben is bővelkedő bostai gyilkosság büntetőpere. Hírportálunk szeptember elején ott volt az ügy előkészítő tárgyalását, amelyen, az emberöléssel megvádolt helyi férfi, F. Attila tagadta bűnösségét.

Balikó Gergely

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: chingyunsong

Mint beszámoltunk róla, a gyilkosságra 2022-ben derült fény. Korábban, 2017 nyarán bejelentés érkezett a rendőrégre, hogy egy 23 éves bostai férfi eltűnt. Akkor felmerült a gyanú, hogy a férfi Budapestre, vagy Svájcba költözött. Az eltűnés miatt több személyt meghallgattak a rendőrök, így azt a férfit is, akit később a gyilkossággal vádoltak meg. A rendőrséghez több olyan információ jutott, amelyek arra engedtek következtetni, hogy az eltűnt férfi bűncselekmény áldozatává válhatott. A gyanú egy 40 éves bostai férfira terelődött, F. Attilára, akit a baranyai nyomozók tavaly december 7-én hajnalban elfogtak.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint a gyilkosság estéjén a sértett ittasan jelent meg szomszédjánál, a későbbi vádlottnál, ahol közösen folytatták az italozást, majd szóváltás alakult ki közöttük.

A törvényszéki tájékoztatás meglehetős részletességgel ismertette, hogy a vád szerint miként végzett a gyanúsított áldozatával. Azt írták, hogy a vádlott egy 15 centis pengehosszúságú késsel nyakon szúrta a sértettet, mintegy 10 centis sérülést okozva neki. A 23 éves férfi az éjszaka folyamán meghalt, „teste a vádlott ágya mellett, alsóruházatban feküdt, míg a vádlott elaludt” – olvasható a bírósági tájékoztatóban.

A törvényszék úgy folytatta, hogy hajnalban a vádlott felébredt, egy pokrócba göngyölte a sértett testét, és kihúzta azt az udvarán található garázs alatti szerelőaknához, amibe bedobta, majd a testre hamut, meszet és különféle hulladékokat halmozott. A sértett használati tárgyait, ruházatát és a kést a vádlott a kukába dobta, azokat több év távlatából nem sikerült megtalálnia a hatóságnak.

Az ügy egyik leginkább hátborzogató részéről a bíróság azt közölte, hogy 2021 januárjában a vádlott utcájában egy másik házba költözött. A költözésekor egyik éjszaka kiásta az áldozat maradványait, és egy zsákba csomagolta, amit magával vitt az újabb ingatlanba, amelynek a padlásán rejtette el.

A vádlott az első tárgyalási napon – még szeptemberben - a gyilkosságot ugyan tagadta, de azt elismerte, hogy a tetemet elrejtette a garázsban, majd amikor új helyre költözött, a szerelőaknából kiásta a maradványokat és magával vitte.

Elmondása szerint, a végzetes napon, az esti órákban együtt italoztak, majd filmszakadás volt nála. Mikor felébredt, azt látta, hogy az ágya mellett, alsónadrágban fekszik egy férfi. Mikor ráébredt, hogy a férfi már nem él – a torkát átvágták –, akkor egy pokróc segítségével a holttestet kihúzta a házból, és azt az udvaron található garázs alatti szerelőaknába rejtette.

Amennyiben a szerdai tárgyaláson érdemi fejlemények történnek, azokról tájékoztatjuk olvasóinkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában