Ezt nem ússza meg

2024.02.07. 11:02

Százötvennel repesztett a rendőrök elől menekülő ámokfutó (videó)

A Pécsi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki mintegy 30 kilométeren keresztül menekült gépkocsijával a rendőrök elől – olvasható az ügyészség sajtóközleményében.

Bama.hu

Mint írják, a férfit 2023 szeptemberében Pécsett igazoltatták angol honosságú gépkocsijával. Az igazoltatás során a rendőrjárőrök megállapították, hogy a gépkocsi nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással, továbbá műszaki érvényessége is évekkel korábban lejárt.  

Az igazoltatást követően a vádlott gyalogosan távozott a helyszínről, a gépkocsiját egy áruház parkolójában hagyta.  Mintegy fél órával később azonban a korábban intézkedő járőrök észlelték, hogy a férfi ismét vezeti a gépkocsit, ezért szolgálati autójukkal utána mentek, hogy intézkedés alá vonják.

A férfi, amikor észlelte, hogy a rendőrök meg akarják állítani, még Pécs belterületén nagy sebességgel menekülni kezdett a rendőrök elől. A vádlott ezután több, mint 30 kilométeren keresztül 140-150 km/ órás sebességgel száguldott a rendőrök elől, melynek során számos közlekedési szabályt sértett. Így többek között közlekedési jelzőlámpa piros fényjelzése ellenére hajtott be egy kereszteződésbe, a záróvonalat több alkalommal átlépte, illetve előzések során a szembejövő gépkocsikat fékezésre, lehúzódásra kényszerítette.  

A vádlott egy Szigetvárhoz közeli szőlőhegyen a sáros útszakaszon elakadt, majd a gépkocsit hátrahagyva gyalog menekült el a helyszínről. A vádlott közlekedési szabályszegésével számos, a közlekedésben résztvevő gépkocsiban utazó személyek testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

A vádlott cselekménye a közúti veszélyeztetés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában