Segítséget kérnek

2024.02.21. 17:00

Szerencsére nem ismétlődött meg a két évvel ezelőtti mecseki tűzeset

Ég a Mecsek! – ha csak meghalljuk ezt a felkiáltás, rosszul vagyunk, hiszen 2022 augusztusa mély nyomott hagyott bennünk. Hihetetlen, de már két éve, hogy arról tájékoztatta hírportálunkat a katasztrófavédelem, hogy ég az erdő és a bozótos Pécs külterületén, az Akó dűlőben. A tűlzoltók nagy erőkkel vonultak ki akkor, hogy megfékezzék a lángokat, még a levegőből is oltották a lángokat.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Ez az eset talán az, ami miatt rögtön megszólal bennünk a vészharang, amikor valamit füstölni látunk az erdőben.

Kevesebb mint egy héttel ezelőtt pedig egy riasztás érkezett a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület irányába, hogy egy jókora fatörzs izzik, lángol és füstöl az egyik jól ismert mecseki turistaút közelében. Az egyesület kollégái a helyszínre siettek, és quadjuk, valamint utánfutójuk segítségével, valamint a hivatásos kollégák közbenjárásával sikerült megfékezni a tüzet, és terjedését ezzel megállítani.

Azonban a művelet közben az egyesület utánfutója 1-2 helyen megsérült, így a javításhoz segítséget kérnek, amelyről bővebb információ Facebook-oldalukon olvasható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában