Letartóztatták

2024.02.23. 09:01

Több mint harminc kiló zölddel bukott le a drogdíler (videó)

A Pécsi Járásbíróság a napokban elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt – olvasható a Pécsi Törvényszék közleményében.

Bama.hu

Forrás: police.hu

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai több helyszínen tartott kutatásokon 30 kilogrammnál több, majdnem 100 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a múlt héten. 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2023. május hónaptól kezdődően, ismeretlen személyektől, rendszeres jelleggel kábítószert, marihuánát vásárol, melyet egy Kft. által üzemeltetett, álnéven bérelt raktárbázison rejtett el. A gyanúsított a kábítószert rendszeresen tovább értékesítette két férfi részére. A gyanúsított 2024. február 16-án az általa használt személygépkocsival behajtott a raktárbázis területére, ahol a raktárból csomagot hozott ki, mellyel a telephelyet el akarta hagyni.

A fenti időpontban őt a nyomozó hatóság intézkedés alá vonta, amikor a telephelyről távozni akart a gépkocsival. A jármű átkutatásakor több, mint 1 kg kábítószer-gyanús növényi származékot, egy mérleget, valamint a raktár kulcsát foglalták le.

Ahogy közleményben olvasható, ezt követően átkutatták a raktárhelyiséget is, ahonnan több, mint 34 kg, frissen tartó fóliával csomagolt, kábítószer-gyanús, zöld növényi törmelék, valamint az adagolásához szükséges eszközök kerültek lefoglalásra. A kábítószer kimutatására szolgáló cannabis gyorsteszt pozitív eredményt adott.

A gyanúsított büntetlen előéletű. A terhére rótt kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményre figyelemmel, alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével, tárgyi bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Ezért a bíróság a letartóztatását elrendelte.

A bíróság végzése végleges, mert azt az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában