Kattan a bilincs

2024.03.12. 14:10

Pénzbírság és börtönbüntetés emberölés miatt

A Pécsi Törvényszék a 2024. március 11-én megtartott nyilvános tárgyaláson kihirdetett ítéletével F. A. vádlottat emberölés bűntette miatt nyolc év börtönre és nyolc év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, s emellett kötelezte 837.518 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Bama.hu

Fotó: LightField Studios

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint 2017. június elejétől a sértett férfi a vádlott férfi házával szomszédos ingatlanban élt, így ismerték egymást. A sértett és a vádlott többször együtt is italoztak, előfordult, hogy a sértett átment a vádlotthoz.

2017. június 19. és 2017. június 21. napja közötti időben – pontosabban nem meghatározható napon – egyik este a sértett ittas állapotban megjelent a vádlottnál, ahol közösen folytatták az italozást, majd szóváltás alakult ki közöttük. A késő esti órákban, konkrétan meg nem határozható módon a vádlott egy 15 cm pengehosszúságú késsel a pajzsporc körüli helyen nyakon szúrta a sértett férfit, akinek mintegy 10 cm hosszú sérülést okozott. A sértett a nyakát ért szúrás következtében az éjszaka folyamán elhalálozott, teste a vádlott ágya mellett maradt alsóruházatban, miközben a vádlott elaludt.

Hajnalban a vádlott felébredt, egy pokrócba göngyölte a sértett testét, és kihúzta azt az udvarán található garázs alatti szerelőaknához, amelybe bedobta, majd a testre hamut, meszet és különféle hulladékokat halmozott. A sértett használati tárgyait, ruházatát és az elkövetés eszközéül szolgáló kést a vádlott a kukába dobta, így azok feltalálási helye az azóta eltelt közel hét év távlatában ismeretlen.

2021 januárjában a vádlott lakóingatlant cserélt, ugyanabban az utcában egy másik házba költözött. A költözésre tekintettel egyik éjszaka a szerelőaknából kiásta a néhai sértett maradványait és egy zsákba csomagolta, amelyet magával vitt az újabb ingatlanba, ahol azt a padláson elrejtette.

A nyomozó hatóság a 2022. december 7. napján megtartott szemle keretében megtalálta a néhai sértett csontjait.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban fellebbezést jelentettek be ellene felmentés végett, így az nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában