Húsvéti ellenőrzés

2024.04.01. 09:00

Csak a lányokat locsolják meg a sofőrök, és ne a torkukat alkohollal

A húsvét és a tavaszi szünet a családlátogatások, a kirándulások időszaka. Ráadásul a napokban feljebb kúszik a hőmérő higanyszála és a szabadtéri programoknak kedvez majd az időjárás is.

Bama.hu

Fotó: Havran Zoltán

Húsvét hétfőn is az ország útjain a megszokottnál sűrűbb forgalomra, és egyre több biciklisre és motorosra kell számítani.  Az autósokat és a két keréken közlekedőket is fokozott óvatosságra, nagyobb figyelemre kérjük! 

Azt viszont le kell szögezni, hogy mindegy, milyen gépjárművet vezetünk, az alkohol fogyasztása tilos! Sajnos az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre egyre kevesebben ugyan, de még mindig vannak olyanok, akik figyelmen kívül hagyják az alkoholfogyasztás melletti gépjárművezetés tilalmát és veszélyeit! Ezzel mind maguk, mind mások életét és testi épségét veszélyeztetik! Húsvétkor se legyen senki könnyelmű és felelőtlen, mert életek múlhatnak rajta!  

Ha vezet, ne igyon alkoholt, és ne üljön be olyan járművezető mellé, aki alkoholt fogyasztott! Ne adja kölcsön a járművét olyan személynek, aki nem józan! Ha ön a vendéglátó, a sofőrt soha ne kínálja alkohollal!

De nem csak az ittas vezetés jelent veszélyt! Kérjük azt is, hogy a jármű sebességét minden esetben az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, a sebességhatárokat tartsák be!

A passzív biztonsági eszközök használata sem azért fontos, mert kötelező, hanem azért, mert egy esetlegesen bekövetkező baleset során életet menthet!

A rendőrök az elkövetkező napokban kiemelt figyelmet fordítanak a fenti szabályok betartására, különös tekintettel az ittas járművezetők kiszűrésére - hívta fel a figyelmet a police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában