Veszély az úton

2024.03.31. 16:30

Többen is úgy látják, hogy a gyalogosok viselkedésében van kivetni való - véli olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

A zebra az úton nem dísz, és jó lenne, ha a gyalogosok körül is néznének, mielőtt lelépnek az úttestre - hívják fel a figyelmet olvasóink. 

Egyik előfizetőnk a következőt írta:

 - A Mecsek áruházat zebrák tömkelege veszi körül. Az utak ezen a szakaszon jellemzően forgalmasak, ennek megfelelően több gyalogátkelő is segíti a közlekedést. Jó lenne, ha azt nem csak dísznek tekintenék a gyalogosok! Ha az út szemben lévő oldalán a megállóba beáll a helyi járat, az nem jelenti azt, hogy az úton hanyatt-homlok át kell azonnal rohanni. A zebrát kell használni és a következő járatot megvárni. Hetente egyszer-kétszer biztos, hogy szemtanúja vagyok egy ilyen jelenetnek, arra közlekedő autósként.

Más is úgy látja, hogy a gyalogosok viselkedésében van kifogásolni való: - Abban nincs sok köszönet, ha a gyalogosok a zebrát használják ugyan, de eszük ágában sincs körülnézni, mielőtt az útra lelépnek. És ha mindez fülhallgatóval párosul, akkor az kész életveszély. Régebben fel voltak festve piktogramok  a frekventáltabb helyeken, amik felhívták a figyelmet arra, hogy a zebrán való átkeléskor nem javasolt telefont, fülhallgatót használni. Ezek a jelzések sok helyen lekoptak - talán érdemes lenne felfrissíteni - fogalmazta meg javaslatát olvasónk. 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában