Őzgidát mentettek

2024.05.23. 17:00

Műszaki mentésekhez riasztották a tűzoltókat

Bár tűzeset nem történt, műszaki mentés céljából tizenegyszer riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat szerdán.

Bama.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

Kerítésbe szorult őzgidát mentettek a siklósiak

Szerda délelőtt tizenegy órakor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy beszorult egy őzgida egy hegesztett kerítésbe a harkányi Fecske dűlőben. A bejelentő megpróbálta kiszabadítani, azonban nem járt sikerrel, ezután kérte a tűzoltók segítségét. A siklósi hivatásos tűzoltóknak sikerült kézzel kiszabadítaniuk az állatot, ami ezután azonnal el is szaladt.

A keddi vihar miatt még szerdán is dolgoztak a tűzoltók

Szerdán még hat alkalommal riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat a keddi viharban kidőlt fák és lehasadt faágak miatt. A sásdi, pécsi, komlói és szigetvári hivatásos tűzoltók Husztóton, Pécsett, Komlón, valamint Molvány külterületén távolítottak el útakadályt jelentő fákat és gyalogosokat veszélyeztető, magasban lógó ágakat. Kár egyik helyen sem keletkezett, és személyi sérülés sem történt.

Baleset történt az M60-as felhajtójánál

Személyautó és nyerges vontató ütközött össze tegnap este az 57-es számú úton, Lánycsók külterületén. Mindkét járműben csak a sofőr utazott, a mentőszolgálat munkatársai helyszíni ellátást követően a személyautó sofőrjét könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A műszaki mentést a mohácsi hivatásos tűzoltók végezték el, akik a helyszín biztosítása mellett a személygépkocsit áramtalanították. Az egység a rendőrség kiérkezéséig a forgalmat is irányította.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában