Ments Meg!

2024.05.24. 09:00

Rendészeti és katasztrófavédelmi versenyt rendeznek fiataloknak

A Baptista fenntartású pécsi Széchenyi István Gimnázium immár harmadik alkalommal hirdette meg a Ments Meg! országos középiskolás rendészeti és katasztrófavédelmi csapatversenyt.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Nagy Balázs

– A Baptista Szeretetszolgálat humanitárius tevékenysége világszerte elismert, mindenhol jelen vannak a világban, így ez a verseny remek alkalom, hogy közvetítsük tanulóink felé, hogy segíteni jó dolog és szükséges. A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal társszervezésben megvalósított versenynek köszönhetően a diákok nem csak a tankönyvekből, hanem játékos formában, életszerű helyzetekben tapasztalhatják meg, milyen segíteni a bajbajutottakon. Olyan feladatokat állítottunk össze, amelyek az élménypedagógia eszközeivel játékos formában megtanítják a tanulókat a különböző veszélyhelyzetek felismerésére és kezelésére – mondta Pokolné Czékus Zsuzsanna, munkaközösség vezető, testnevelő és mentortanár.

A rendezvény időpontja: 2024.05.27. (hétfő) 11:00-16:30

Helyszín: 7628 Pécs, Zuzmó u. 8., a Baranya Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség Bázisa (Árpádtetőn, a Mecsextrém park mellett)

Megnyitó: 11:15

A verseny menete: A középiskolásokból álló, négytagú csapatoknak tizenkét állomáson kell bizonyítaniuk tudásukat, rátermettségüket és ügyességüket katasztrófavédelmi, honvédelmi, rendvédelmi és egészségügyi területeken egyaránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában