Szentlőrinci vásártér

2024.06.12. 17:00

Versenyen mérik össze tudásukat a vármegyei önkéntes tűzoltók

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Vármegyei Tűzoltó és Katasztrófaelhárító Szövetség és a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület közös sportversenyt szervez a Baranya vármegyei önkéntes tűzoltó egyesületek részére. A rendezvényen kerül sor a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jóvoltából adományozott, két tűzoltógépjármű átadására is két egyesület részére.

Bama.hu

A tavalyi évben is bizonyítottak a versenyzők

Forrás: Baranya VMKI

A Baranya Vármegyei Önkéntes Tűzoltó Versenyre a szentlőrinci vásártéren, június 15-én (szombaton) kerül sor. A rendezvény előtt – 8 és 9 óra között – zenés felvonulást tartanak az önkéntesek a településen.

A sportverseny megnyitója 9 óra 30 perckor kezdődik, a megmérettetés pedig 10:00 és 13 óra között zajlik majd. Egyéni, illetve csoportos feladatokban is rajthoz állnak a versenyzők, felnőtt és ifjúsági kategóriákban egyaránt láthatunk majd mindenre elszánt önkéntes tűzoltókat.

A versenyen a gyerekek is összemérik a tudásukat.

Az eredményhirdetésre várhatóan 13:30-kor kerül sor.

A felnőttek kismotorfecskendő szerelés versenyszámban is összemérik a tudásukat.

A rendezvény célja a hagyományteremtés és a tűzoltósport népszerűsítése mellett az egészség megőrzése, a fizikai erőnlét fejlesztése, valamint a szakmai és baráti kapcsolatok erősítése. Az eseményen beszédet mond Karsa Róbert tűzoltó ezredes, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában