munkalehetőség

2018.01.18. 14:00

Folytatódnak a munkába állást segítő programok

Két támogatott programmal is segíti a Baranya Megyei Kormányhivatal a munkába állást, összesen több mint 23 milliárd forintos forrásból.

H. Zs.

Az „Ifjúsági Garancia” projekt a 25 év alatti fiatalok esetében segíti a munkába állást, vagy a továbbtanulást, 2021 októberéig várhatóan csaknem tízezer fiatal elhelyezkedését, képzését segítheti elő. Tavaly november végéig 4370 baranyai fiatal került be a munkaerőpiaci programba, közülük 3521 fő foglalkoztatását segítette a projekt, képzési támogatásban 907-en részesültek.

Az „Út a munkaerőpiacra” program 2021 októberéig 10 170 álláskereső munkaerőpiaci integrációját kívánja megvalósítani. A 2015. októberi kezdet óta 6375-en kaptak segítséget, 5148 fő támogatott foglalkoztatásban, 1210-en képzési támogatásban részesültek.

A hiányszakmákat veszik alapul

Tavaly a legnépszerűbb képzési szakirányok a szociális gondozó és ápoló, a pénzügyi-számviteli ügyintéző, az élelmiszer-vegyiáru eladó, a szakács, a cukrász, a raktáros, az építő- és anyagmozgatógép-kezelő, a gyógymasszőr, a személy- és vagyonőr voltak. Ezen tanfolyamoknál a Baranya Megyei Kormányhivatal – az aktuális munkaerőpiaci igények kielégítésére – a tervezett létszámon felüli csoportokat is indított.

Ugyanakkor újabb munkahelyteremtő és -megőrző beruházásokat segítő pályázatot hirdetett a Nemzetgazdasági Minisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak. A program révén a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket vásárolhatnak, de a támogatást ingatlanvásárlásra, bérleti díjra is fordíthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!