Pécs

2018.01.26. 08:45

Márquez-műről is írnak a januári Jelenkorban

Megjelent a Jelenkor januári száma, melynek élén Reményi József Tamás megemlékezése olvasható a tavaly ősszel elhunyt Tarján Tamásról.

Mészáros B. Endre

A versrovat többek között Nádasdy Ádám, Csordás Gábor, Meliorisz Béla, Wirth Imre és Demény Péter verseit közli. A prózarovatban Garaczi László és Oravecz Imre regényrészletei, valamint Méhes Károly elbeszélésének részlete szerepel. Mészöly Miklóssal foglalkozó összeállítás is helyet kapott a lapszámban.

A kritikarovatban Borbély Szilárd Nincstelenek című regényéről olvashatunk, és Szeifert Natália Az altató szerekről című regényét recenzálják. Zelei Dávid kritikája pedig Gabriel García Márquez Utazások Kelet-Európában című kötetével foglalkozik, és Visy Beatrix könyvét méltatják. Havasréti József a Pokoli aranykor. New wave koncertplakátok a ’80-as évekből című kötetről ír. Az interjúrovatban Sz. Koncz István beszélgetése olvasható Tímár Róbert sport- és üzemorvossal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!