fejlesztés

2018.02.23. 20:00

Gördeszkapálya és új játszópark épül Kertvárosban

Új játszóparkkal bővül Pécs legsűrűbben lakott városrésze, a helyi fiatalok számára alakítanak ki gördeszkapályát és – egy másik projekt keretében – játszóparkot a Nagy Ferenc tér és a Szabó Ervin tér közötti füves területen. A Mosolymanó Egyesület felkarolta a helyi kezdeményezést, a projekthez egy állami vállalat biztosított hárommillió forintot.

HLB

A Mosolymanó Egyesület már több közösségfejlesztő fejlesztésben vállalt szerepet a városrészben, így ezúttal is felkarolta azt a helyi lakossági kezdeményezést, amely elsősorban a sportolni vágyó fiatalok részére nyújt majd kikapcsolódást.

Az egyesület a közösségfejlesztés szellemében kívánja megvalósítani a projektet, ezért az érintettek bevonásával álmodták meg a terveket, sőt a kivitelezésben is részt tudnak venni a pályát későbbiekben használó fiatalok.

A pálya látványterve.

A gördeszkapálya kivitelezése már márciusban megkezdődhet egy már meglévő, egykor sportpályaként funkcionáló területen – amit jelenleg aszfaltburkolat borít, de felújításra szorul és a pálya körüli fémrácsot is meg kell javítani. A tervek szerint a pálya zárható lesz, azaz vigyáznak arra, hogy ne tegyenek kárt benne a randalírozók. A létesítményt csak részben aszfaltozzák le, egy részét közösségi térnek alakítják ki.

Ha minden jó alakul, akkor márciusban már meg is nyílhat a nagyközönség előtt a deszkások álma, amelynek üzemeltetése és fenntartása az egyesület és a város közös feladata lesz. A beruházás hárommillió forintos költségét a Szerencsejáték Services Nonprofit Kft. biztosítja.

Játszópark is lesz

Nem csupán a gördeszkások örülhetnek majd, hiszen az elképzelések szerint játszóparkot is létrehoznak az érintett területen kisgyerekes családok számára. A TOP keretében elérhető, úgynevezett közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések (CLLD) közé tartozó pályázat még előkészítés alatt áll, a fejlesztést a pécsi Helyi Akciócsoport (HACS) koordinálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!