elfagyás

2018.03.15. 13:30

Érdemes ellenőrizni a kinti csapot és az aknákat

Idén eddig összesen tizenkilenc elfagyott vízmérőről érkezett bejelentés a Tettye Forrásház Zrt.-hez, többségük február végén–március elején károsodott, amikor mínusz húsz fokot is mértek a megyében.

Zsigmond József

Budapest, 2012. február 27. Leolvasó lefotózza a vízóra állását egy budapesti lakásban. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Tavaly ilyenkor kétszázhúsz esetet regisztráltak, vagyis most jóval kevesebb a fagykár mint az elmúlt év elején. A vízszolgáltató szakemberei a bejelentés napján kicserélik a tönkrement mérőt. Mint megtudtuk, a költséget ilyen esetben a fogyasztó viseli, hiszen az épületek házi vízhálózatát, a vízmérőt a felhasználók kötelesek megóvni.

Lassan megérkezett a várva várt tavasz, ám az enyhülés is rejt nem várt gondokat, hiszen az eddig észre nem vett szétfagyott mérők, vezetékek kiolvadnak. A vízszolgáltató azt javasolja, ilyenkor érdemes a télen nem mindennap használt épületeket, telkeket, kerteket felkeresni. Fontos, hogy ellenőrizzék a kerti csapokat, aknákat, hogy nem történt-e valami baj. A sérült vezeték komoly elöntéseket, károkat tud okozni az ingatlanban és a környéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!