Tüke Busz Zrt.

2018.03.09. 14:08

Ingyenes Internet elérést tesztelhetnek az utasok

A Tüke Busz Zrt. öt autóbuszán ingyenes, korlátlan adatforgalmú mobil Internet hozzáférés került telepítésre a napokban, kísérleti jelleggel.

bama.hu

A járművek kiválasztása során fontos szempont volt, hogy az utazóközönség elsősorban nagy utasforgalmú járatokon tudja tesztelni a társaság új kényelmi szolgáltatását. A város kelet-nyugati tengelyén, a több egyetemi kart is érintő 2, 2A, továbbá az 1,21,102-es járatok vonalán közlekedő autóbuszok közül 4 járműbe, valamint egy, a Kertvárosból induló, 3, 6, 8, 103, 130 járatok vonalán közlekedő autóbuszba üzemelték be az ingyenes WiFi szolgáltatást.

A mobil Internet a pécsi helyi járatokon a következő három hónapban tesztüzemben működik, ez alatt a társaság a nagy adatforgalmat generáló oldalak elérését sem korlátozza (pl. videomegosztók, közösségi oldalak). A szolgáltatás a jármű teljes utasterében elérhető, az utazóközönség díjmentesen veheti igénybe. A mobil Internet hozzáférés sebessége átlagosan 30 Mbps, ez az aktuális cella terheltségének a függvényében változhat.

A szolgáltatás igénybevételéhez csatlakozni kell a TukeBuszFreeWiFi nevű vezeték nélküli hálózathoz, ezután a böngészőben megjelenő bejelentkező oldalon a Belépés gombra kattintva érhető el az Internet. A felhasználó a Belépés gombra történő kattintással automatikusan elfogadja a Felhasználási Feltételeket.

A korlátlan, ingyenes WiFi szolgáltatás az alábbi rendszámú járműveken érhető el:

MOS-215, MOS-216, MOS-217, MOS-218, NGB-444

A társaság az ingyenes WiFi szolgáltatás tesztüzemi időszakát követően összegzi és értékeli a tapasztalatokat, a rendszer bővítéséről vagy folytatásáról ezt követően születhet döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!