Mohács

2018.03.22. 15:50

Jól szerepeltek a matekversenyen

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány matematikaversenyén a Kisfaludy Károly Gimnázium diákjai több kategóriában is győzedelmeskedtek, a negyedikesek versenyét pedig a Brodarics Iskola tanulója, Szentmártoni Zsófia nyerte meg.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Szombaton a nyolcadikosok írásbeliztek a legerõsebb gimnáziumokban. A gyereklétszám apad, de azok a középiskolák - többnyire gimnáziumok -, amelyekbe még így is van túljelentkezés, meríthetnek a legjobb tanulók közül. Felvételit írathatnak, szóbeliztethetnek is, egységes országos feladatsor alapján. Mások - általában a szakközépiskolák - helyi felvételiket, alkalmassági vizsgákat, elbeszélgetéseket tartanak. S megint mások a hozott pontszám alapján válogatnak, vagy nem is válogatnak, örülnek, ha "jut nekik" gyerek. Szombaton tartották a központi írásbelit azoknak a nyolcadikosoknak, akik a négyosztályos képzésre jelentkeztek. A feladatsort elõtte Kaposváron, az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpontban (OKÉV) vették át a régióban mûködõ, érintett intézmények képviselõi. Az OKÉV megbízott igazgatója, Temesi László tájékoztatása szerint a régióban 30, Tolna megyében 7 középiskola választotta a felvételiztetésnek ezt a módját. A megyei önkormányzat oktatási referense Bacs József véleménye az, hogy a nagyobb gimnáziumoknak egyelõre nem lesznek beiskolázási gondjaik, még most is másfél-kétszeres a túljelentkezés. A szakképzésben viszont elég nehéz összeszedni a tanulócsoportokat.

Az alapítvány kétfordulós matematikaversenyének célja, hogy az iskolák tanulói összemérhessék tudásukat a velük egy megyében tanuló kortársaikkal.

A verseny eredményhirdetését a közelmúltban Pécsett, a PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában tartották, ahonnan kimagasló eredményekkel térhettek haza mohácsi diákok.

A 4. osztályosok között a Brodarics Iskola tanulója, Szentmártoni Zsófia lett az első. A gimnáziumi 7. osztályosok versenyét Hegedűs Gréta, a nyolcadikosokét Zlatics Szonja, a tizedikesekét Rácz Alexandra, a 11.-esekét Árvai Zsombor nyerte meg, ők valamennyien a Kisfaludy Károly Gimnázium diákjai. Az általános iskolai kategóriában a nyolcadikosok között Kempf Alex, a Sombereki Általános Iskola és AMI tanulója végzett az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!