matekverseny

2018.03.17. 08:05

A legjobbak utazhatnak a kecskeméti döntőre

Idén is a Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskolában tartották a XXIX. Országos Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei eredményhirdetését.

H. Zs.

A Matematikában tehetséges Gyermekekért Alapítvány idén XXIX. alkalommal rendezte meg a területi és országos fordulóból álló matematikaversenyt, amelynek megszervezését Baranyában az Árpád Fejedelem Gimnázium vállalta a kezdetektől fogva.

A szervezők elmondták a verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése, az összeállított feladatsorokkal elsősorban a 2-12. osztályos tanulók logikus gondolkodását kívánják mérni.

A verseny első fordulójában – február 16-án – 63 781 diák oldotta meg a verseny feladatait. Baranyában nyolc város 14 iskolájában zajlott a megyei forduló, összesen 1749 résztvevővel. Közülük a 154 legjobban teljesítő diákot jutalmazták az eredményhirdetésen.

A megye legeredményesebb általános iskolája vándorserleget idén a Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola érdemelte ki, a Dél-Dunántúli régió legeredményesebb nyolcosztályos gimnáziuma a Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola lett, a régió legeredményesebb szakgimnáziuma pedig a PSZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziuma.

A kecskeméti országos döntőre a 16 legeredményesebb versenyző kapott meghívást, István Alíz és Koleszár Barnabás 2. osztályosok, Kis Ágoston és Papp Emese 3., Kőhalmi László és Máthé Ferenc Péter 4., Pál Barna és Pál János 5., Csonka Illés és Kis-Bogdán Ágota 6., Nemeskéri Dániel és Albert Ákos 8., Selmi Bálint és Laki Anna 10., Dékány Barnabás 11. és Páhoki Tamás 12. osztályos diák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!