rendezvények

2018.03.01. 14:00

Színes programok gazdagítják a várost idén is

Elkészült a város idei rendezvénynaptára, amelyet a napokban tartott ülésén hagyott jóvá a képviselő-testület. A nagyrendezvényeken túl számos színes program gazdagítja Komló kulturális és civil társadalmi életét ebben az esztendőben is.

Wald Kata

A város kiemelt rendezvényei közül januárban lezajlott a Magyar Kultúra Hete, február elején, immár nyolcadik alkalommal rendezték meg, ezúttal is nagy sikerrel, a Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivált. A következő komolyabb eseményre áprilisban kerül sor: a „Mindenmás Fesztivál” a hagyományoknak megfelelően az alternatív művészeti ágak, a könnyűzene és kortárs színház kedvelőinek nyújt majd szórakozást. Május 1-jén a nemzetiségi önkormányzatok rendezik meg a X. Európa Nap-Örökség Fesztivál-Nemzetiségi Napot, és a hónap végén tartják immár tizedik alkalommal a Komló és környéke bányászainak találkozóját. Szintén május utolsó napjaiban a Városi Gyermeknap nyújt színes programokat a kicsiknek.

Júniusban a Komlói Amatőr Színházi Találkozóra várják az érdeklődőket, a nyár folyamán zenés estéi töltik meg a várost. Augusztusban Szent István Napja színes családi programmal vár mindenkit, az augusztusi hétvégeken pedig ismét lesz Street Arts-Utcazene-sorozat.

A Komlói Napok és Bányásznap szeptember első hétvégéjén indul, és tartogat újdonságokat: profi rendezvényszervező céget kérnének fel az Eszperantó és Városház téri rendezvények lebonyolítására. A következő hétvégén második alkalommal tartják a Hét Domb Filmfesztivált. Szeptember 28-án Idősek napi programot rendeznek a Sportközpontban, az évet a Borbála Hét, majd az adventi sorozat zárják.

Bővül a kínálat

A Komlói Napokon a terv szerint a mutatványosok – a csökkenő lakossági igények okán – csak a „Csempe gödör” területén kapnának helyet. Az így felszabadult területen több árus és vendéglátós számára biztosítanának lehetőséget. A növekvő programkínálattal is szeretnék elérni, hogy megyei és regionális szinten is jelentős eseménnyé bővüljön Komló legnagyobb ünnepe. A kézművesvásár három napos lenne, és a Városház tér térköves területén tartanák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!