ökológiai lábnyom

2018.04.26. 09:30

Nyomon követik az ételek útját

A héten rendezik meg a Fenntarthatósági Témahét programot az általános és középiskolákban, amelynek célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között.

H. Zs.

A program népszerűségét jelzi, hogy az ország minden pontjáról csatlakoztak intézmények a kezdeményezéshez, így az Újpetrei Általános Iskola is.

Minden osztály kapott feladatokat, a hetedikesek egy héten át vizsgálják a tízórai­ból, ebédből és uzsonnából megmaradt élelmiszer-hulladékok mennyiségét, majd ebből matematika órán statisztikai elemzéseket végeznek. A tanulók interjút készítenek az élelmezésvezetővel, és utánajárnak, mi lehet az oka, hogy megmarad az étel, és javaslatokat tesznek, miként lehetne csökkenteni a hulladék mennyiségét.

A nyolcadikosok egy hétig követik otthon a keletkező hulladék mennyiségét és fajtáit. Fizikaórán a 7. és 8. osztályosok az ökológiai lábnyom fogalmával és számításával ismerkednek meg. A negyedikesek németórán a környezetvédelemmel kapcsolatos kifejezéseket tanulják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!