Komló

2018.05.08. 10:35

Emlékkövet avattak fel a templom előtti téren

Emlékkövet avatott a komlói református egyházközség – a budapesti Kálvin téren kihelyezett 95 kő egyikének ikertestvérét a református és az evangélikus hívők közösen szentelték fel a napokban.

Wald Kata

Tavaly a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulóját ünnepelték világszerte, ebből az alkalomból a hazai református közösség egy különleges emlékművet hozott létre: a fővárosi Kálvin téren 95 emlékkövet helyeztek el a járdába beépítve, rajtuk a reformáció nagyjaitól származó idézet-párokkal. A szám az egyházi megújulást elindító Luther Márton 95 tézisére utal.

A Kálvin téri kövek másolatait az év során az ország különböző református egyházközösségeiben helyezik el az összetartozás szimbólumaként. Az egyiket a komlói gyülekezet „fogadta örökbe”: a Bajcsy-Zsilinszky utcai református templom elé, a járdába beépített 49-es számú követ a napokban közös ünnepséggel avatta fel a református és az evangélikus gyülekezet.

Polics József, Komló polgármestere az ünnepségen külön köszönetet mondott azoknak a városi közfoglalkoztatottaknak, akik rendkívül szoros határidővel építették be a követ és tették rendbe a környezetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!