Mohács

2018.05.19. 15:35

Indulhat a bontás, új támogatás jött

Úgynevezett barnamezős – azaz meglévő, de felhagyott ipari terület rehabilitációjával megvalósuló – beruházás révén három év alatt teljesen megújul az egykori Selyemgyár és a volt Temaforg vállalat által használt terület.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A terv első ütemének megvalósításához már korábban 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az önkormányzat, most pedig a második szakaszhoz szükséges háromszázmillió forintot is jóváhagyták a döntéshozók.

Az egyhektáros területen, a kihasználatlan toldaléképületek bontása után a Tímár utcai kétszintes üzemépületet sportcentrummá alakítják. A földszinten recepció, öltöző, kívülről s elérhető vizes helyiségek, valamint különböző kereskedelmi és szolgáltatóegységek kerülnek kialakításra.

Emellett az épület a jachttal, motorcsónakkal érkező vízi turisták számára áram- és vízvételi, valamint hulladék elhelyezési lehetőséget biztosít. Az emeleti részen a páratlan dunai panorámával rendelkező sportcentrum két fallabda pályával és egy multifunkcionális fitneszteremmel fogadja majd a sportolni, kikapcsolódni vágyókat. Az elbontott épületek helyén kialakuló szabad területeken street workout-pályát és aktív szabadidős sportparkot létesítenek.

A Selyemgyár területén már a múlt héten elindultak a bontási munkálatok. A műemléki védettség alatt álló eredeti formájukban állítják helyre, az utólag hozzájuk épített részeket bontják el. Négyszáz ember befogadására alkalmas rendezvénytermet, Innovációs és Technológiai Központot, játszóházat valamint iroda-, üzlet- és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki. Az épületek mellett a közterületek is megszépülnek.

Fotó: Dittrich Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!