pécs

2018.05.03. 08:30

Tavaszi vásári kavalkádot szerveznek a Búza téren

Egy horvát-magyar határon átnyúló együttműködésnek köszönhetően a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. szervezésében, a Helyi Termékek az Emberekért projekt keretén belül Tavaszi Vásári Kavalkád várja a pécsieket a Búza téri termelői piacon május 5-én, 10-14 óra között.

Ezúttal a megszokott és kedvelt őstermelők, kistermelők, kézművesek mellett bábszínház, zenészek, artisták és a horvát gasztronómia ínycsiklandó ízei fogadják a résztvevőket.

Gyerekbarát programokban, termelői portékákban, kézművesekben és a horvát konyha finom „falatjaiban” nem lesz hiány. Május első hétvégéjén rendhagyó vásár fogadja a termelői piac látogatóit. Délelőtt igazi klasszikus piaci hangulatot kölcsönző dobshowtól lesz hangos a Búza tér, melyet tradicionális horvát nemzetiségi műsor vált fel. Az előadáshoz nem akármilyen harapnivaló dukál: hogy ne csak a szem lakjon jól, a Tavaszi Vásári Kavalkádon minden érdeklőnek lehetősége nyílik megkóstolni Magyarország ízeit is a Mosolymanó Egyesület kemencés langallójának köszönhetően. Magáért beszél, hogy a két ország különleges ételkóstolójának alapanyagai a helyi kistermelőket, őstermelőket dicsérik. A pályázat keretein belül folytatódik az adománygyűjtés is: a kavalkád ideje alatt a Búza téri piacon lesz lehetőség a rászorulók segítésére, ahogyan április 21. óta már a Vásárcsarnok látogatói megszokhatták. A gyermekek koradélután a MárkusZínház interaktív és egyben lenyűgöző mesejátékát csodálhatják meg.

Mindemellett zenészek, artisták, élő szobor és zsonglőrök is gondoskodnak majd a hamisíthatatlan vásári hangulatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!