segítség

2018.06.19. 15:30

Az önkormányzat gondoskodik a szünidei meleg ételről a gyerekek számára

Az önkormányzat az idei évben a nyári szünet időtartama alatt is biztosítja, hogy a rászoruló családok gyermekei meleg ebédet kapjanak – jelentette be Őri László, Pécs alpolgármestere sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Forrás: Pécs MJV

A politikus beszámolt arról, hogy az idei évben a kormány 6,5 milliárd forintból 130 ezer gyerek étkeztetését biztosítja a nyári szünidőben.

Hozzátette: Pécsett, több mint 20 millió forint áll rendelkezésre e célra. Nyáron mintegy 440 rászoruló gyermek részesül az ellátásban.

- Úgy gondoljuk, hogy az önkormányzatnak kötelessége gondoskodni a gyermekek megfelelő egészségéről, a napi legalább egyszer meleg ételről akkor is, amikor az iskolai éttermekben erre nincs lehetőség az őszi, téli, tavaszi és most, a nyári szünidő alatt is. Szerencsére egyre kevesebben vannak így, de még mindig sok szülőnek problémát okoz, hogy minden nap meleg főétkezési lehetőséget biztosítson gyermekének. Mi nekik szeretnénk megkönnyíteni a dolgukat júliustól szeptemberig a nyári szünet alatt is – mondta a városvezető

Az idei évben mind a négy nagy városrészben biztosítják a bölcsődés, óvodás, iskolás korú nyári gyermekétkeztetést.

Az óvodás korú, valamint az általános és középiskolás korú gyermekek részére városrészenként az alábbi intézményekben valósul meg az étkeztetés:

• Budai Városkapu Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7629 Pécs, Komlói út 58.

• Mecsekalja Általános Iskola Köztársaság Téri Általános Iskolája 7623 Pécs, Köztársaság tér 1.

• Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Speciális Szakiskola és Kollégium 7633 Pécs Építők útja 9.

• Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola (ANK) 7632 Pécs, Apáczai Csere János krt. 1.

A bölcsődés gyermekek részére a Kisgyermek Szociális Intézmények Igazgatósága közreműködésével biztosítja az alábbi bölcsődei telephelyeken:

• Csoda Bölcsőde Pécs, Apáczai Cs. J. körtér 1.,

• Hétszínvirág Bölcsőde Pécs, Pákolitz I. u. 32.,

• Zöldliget Bölcsőde Pécs, Köztársaság tér 1/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!