Zenés Hamupipőke mobil egerekkel

2018.06.04. 09:40

Bemutatták a zenés Hamupipőke meseoperát

A Hamupipőke meseopera bemutatója volt a Pécsi Nemzeti kamaratermében, s a közönség soraiban érthetően rengeteg volt a gyerek.

Mészáros B. Endre

Ugyanakkor a szüleik sem panaszkodhattak, mert ebben a vígoperában hihetetlenül cifra, igen nehezen énekelhető áriák követik egymást (ha abban az időben létezett volna rappelés, hát azt valahogy így kellene elképzelni), amit nagyon lehetett élvezni, mert a Zeneakadémia végzős növendékei közül kiváló énekesek kaptak helyet a szereposztásban.

Az áriák jó részét a vájt fülű operabarátok sem igazán ismerik, ám kellemes vidám dallamokról van szó, így azonnal megkedvelte a darabot a publikum. Pazar és találó a díszlet és a kosztümök, a mesebeli egerek táncosokként és statisztákként igen mobilan végig színen vannak, olykor egy kisvonat is keresztbe fut, szóval akad látnivaló, az óvodáskorúak sem unatkozhatnak. Hogy mégse legyen maradéktalanul boldog a szülő és színháznéző gyermeke, az annak köszönhető, hogy a történet nem pontosan követi Grimm meséjét. Itt meghívják a bálra lányokat, de a herceg álruhában is eljön előbb őket megtekinteni, valamint küldöttével is próbára teszi a hölgyek jóságát. A bálon aztán kiderül, hogy ki az igazi herceg és nem kell hazaszöknie sem Hamupipőkének, más a csavar van a történetben. Vagyis nem egyszerű nyomon követni ezt a változatot, különösen azért nem, mert az énekek alapján a szöveg felét nem lehet érteni. Az viszont jó ötlet, hogy teljesen rálátni a zenekari árokra és a munkálkodó zeneművészekre, ami kiemeli mindvégig a zene szerepét. Összességében az előadás tehát jó, és idővel még jobb lesz.

Fotó: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!