Pécs

2018.06.14. 15:13

Kezdődhet a két új csarnok építése

Rendhagyó módon tartották meg tegnap délután a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának (PTE MIK) tanévzáró ünnepségét.

A félév értékelését, az oktatók munkájának elismerését, valamint a nyugdíjba vonuló kollégák búcsúztatását követően ünnepélyes keretek között tették le a kar két új csarnokának alapkövét.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Modern Városok Program keretében a műszaki kar oktatási területe két, összességében 1477 négyzetméteres acélszerkezetű csarnokkal bővül. Ezzel a jelenleg kettéosztott (Rókus utca – Boszorkány út) MIK szervezeti rendszere egybeolvad.

– Az utóbbi években a karon jelentősen megugrott a nemzetközi hallgatói létszám, ezért a nemzetközi trendekhez igazodva építész és gépész műhelyek épülnek és az eszközpark is bővül – mondta az esemény kapcsán Medvegy Gabriella, a PTE MIK dékánja. Zsíros. K.

Építészeti kísérletnek is beillik majd

A munkaterületet a PTE átadta a kivitelező cégnek, gyakorlatilag megkezdődtek az összességében több mint félmilliárd forintos beruházás munkálatai. Az épület egyben építészeti kísérlet is: úgynevezett ismételhető primer szerkezettel, szerelt acél szelvényekből készül, fekete páncélzattal, az oktatást támogató nagy transzparens felületekkel, átlátható, nem szeparálódó, multifunkcionális terekkel. Az új épületek külső környezetében zöldfelületeket alakítanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!