Harkány

2018.08.11. 11:30

Fontosak a fiatalok, adnak a véleményükre

A fiatalok helyben maradásának ösztönzésére több programot is indított a harkányi önkormányzat.

Zsíros Krisztina

Az önkormányzat az eddigieknél aktívabban szeretné bevonni a fiatalokat az őket érintő kérdések megvitatásába, a döntések meghozatalába. A Harkányban élni jó – Esély Otthon, Harkányban elnevezésű projektjük keretében most ifjúsági és sportkoncepció készül, hogy a városvezetés megismerje a korosztály sajátosságait. A helyi fiatalok helyben maradását ösztönző program részeként már több fórumra is várták az érintetteket, akik elmondhatták, hogyan képzelik el Harkányban a jövőjüket.

– Szükséges egy átfogó, a korosztályt célirányosan érintő dokumentum elkészítése, mely rendszerezi a már meglévő és működő területeket, meghatározza a beavatkozást igénylőket is, s feltárja az ifjúságsegítés lehetőségeit

– mondta Czimber Anna, a projekt vezetője.

A sportkoncepcióban kijelölik azokat az irányvonalakat, amelyek mentén a harkányiak egészségesebben élhetnek, a város sportélete fejlődhet, sportszolgáltatási kínálatának színvonala javulhat. Fontos cél a sportolási lehetőségek megteremtése, a sportlétesítmények fejlesztése.

– Egy város sportjának továbbfejlesztését csak a változások várható hatásaira építve lehet meghatározni a következő évekre, ezért a kidolgozott tervben az önkormányzat szerepvállalását (kötelező és önként vállalt feladatokat) is meghatározzuk a sportágazatban – tette hozzá a projektmenedzser.

Megújulhat a Zsigmondy sétány

A harkányi önkormányzat tavaly összesen mintegy három és fél milliárd forint értékben nyert pályázatokat, amelyek jelentős része már elkezdődött, ugyan a munkák még nem látványosak, hiszen a projektek megvalósítására, beruházások végrehajtására közbeszerzési eljárásokat kell indítani. A helyiek által várt Zsigmondy sétány és az őspark felújításának új funkciókkal való bővítésének tervezési szakasza befejeződött, hamarosan a kivitelezői ajánlatokat várják. A határidők miatt leghamarabb három hónap múlva kezdődhetnek el a munkálatok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!